Anne Lautrup – Vejen til Newcomers i Bikini Fitness

Vejen til scenen

Skærmbillede 2015-05-24 kl. 00.42.22Jeg hedder Anne Lautrup, og jeg er 20 år gammel og kommer fra Billund. Jeg er upcoming bikini-altet på Teamxxxl, hvor Claus Bo Jensen er coach, og vejleder mig i alt vedrørende træning og kost. Jeg har trænet med fokus på scenen i omkring 9 måneder nu, og jeg stiller op i klassen -160. Jeg bliver sponsoreret af Proteinland.dk, som hjælper mig med alle de kosttilskud min krop har brug for ved siden af min daglige kost.

 

 

Hvorfor bikinifitness?

“Jeg synes, at bikinikroppen er flot fordi, at man stadig er feminin, selvom man opbygger muskler.”

Jeg begyndte at løfte vægte med min bedste ven
Jeg begyndte at løfte vægte med min bedste ven

Da jeg var 17 år vejede jeg 65kg, og var derfor lidt overvægtig, da jeg kun har en højde på 157cm. Jeg var meget glad for slik og søde sager dengang, og derfor var størrelsen nok også fortjent. Jeg blev rigtig træt af min størrelse og besluttede mig for, at nu skulle det altså være slut! Jeg startede stille med at undgå alt, hvad der hed slik, kage, sodavand osv. Det tabte jeg 5 kg af, og da jeg så kom hjem fra efterskole, begyndte jeg at dyrke cardio. Jeg kan tydeligt huske første gang, at jeg skulle løbe, der kunne jeg ikke engang løbe 5 min på løbebåndet uden, at jeg var ved at kollapse. Jeg byggede stille en pæn kondition op, og tabte mig yderligere 8 kilo – Så sagde vægten altså 52kg, og nu var jeg oppe og løbe ture på 10km. Nu var jeg nået det mål, som jeg havde haft i rigtig lang tid. Jeg ønskede ikke at tabe mig mere, men jeg var stadig ikke helt tilfreds, og jeg synes det var en tom fornemmelse, at gå i fitness uden noget konkret mål: andet end bare at træne for at holde det ved lige. Så begyndte jeg at løfte lidt vægte sammen med min bedste ven, og det gav mig endnu mere blod på tanden, fordi det var virkelig fedt. Så begyndte jeg automatisk at interessere mig mere for muskelkroppen end for den tynde cardio krop. Jeg besluttede mig for, at bikinifitness måtte være første stop. Jeg synes, at bikinikroppen er flot fordi, at man stadig er feminin, selvom man opbygger muskler.

Jeg giver mig altid fuldt ud til træning!
Jeg giver mig altid fuldt ud til træning!

 

Op i kilo igen!

“Det første jeg fik af vide var, at jeg var for tynd(52kg) til at bygge muskler og derfor skulle tage 8 kilo på(60kg). Jeg var i chok!”

Min udvikling
Min udvikling – fra 52kg til 60kg

Da jeg startede drømmen om bikinifitness, blev jeg en del af Teamxxxl i september 2014. Det første jeg fik af vide var, at jeg var for tynd(52kg) til at bygge muskler og derfor skulle tage 8 kilo på(60kg). Jeg var i chok! Jeg havde kæmpet så lang tid for at komme ned i kilo, og så skulle jeg bare op og være halv tyk igen. Jeg tog kampen op og mit kalorieindtag hed 3000kcal om dagen.
Til at starte med var det virkelig en kamp at få alt det mad ned. Der var flere måltider, hvor jeg var ved at kaste op til sidst, fordi at min krop ikke var vant til så meget. Min krop blev vant til de store mængder af mad, og jeg nød det på trods af min størrelse. Vægten steg flot, og jeg fik mere og mere fylde på kroppen: både i form af muskler men også fedt. På billedet ses min form på 52kg, da jeg startede og den til højre er fra december, hvor vægten sagde 60 kg. Efter min egen mening synes jeg, at det satte sig forholdsvis pænt i forhold til, hvad jeg frygtede. Men en flødebolle var jeg blevet.

 

Ned i kilo igen!

Min form 4,5 måned før scenen
Min form 4,5 måned før scenen

I januar begyndte vi stille og gå ned i vægt, og det var jeg simpelthen så glad for. Nu synes jeg alligevel jeg havde været en flødebolle længe nok. Kalorierne blev sat ned lige så stille ned, så kroppen nåede at vænne sig til mindre mad. Vægten faldt også flot, og nu siger vægten igen 52,5kg. Mit kalorieindtag er nu halveret, og nu ligger jeg på de 1500kcal og ingen cardio for at skåne mine muskler mest muligt. Min krop har en rigtig flot egen forbrænding, og derfor er det ikke nødvendigt med cardio (endnu). Trods ingen cardio, ligger mit konditionstal højere end nogensinde før 51,0 ml/kg/min. Mine markeringer kigger flot frem, og det bliver spændende, at se hvordan kroppen udvikler sig de sidste 4,5 måned.

 

Jeg savner dog en del af de madvare jeg kunne spise under bulk og mætheden, men jeg holder mig kørende på diæt, primært på; min morgengrød (bestående af havregrød med proteinpulver), kylling, æg, æggehvider, bønnepasta, skyr, oksekød, protein rugbrød, kyllinge pålæg, banan, grønt, havregryn, riskiks og alle mine kosttilskud; proteinpulver, kreatin, BCAA, casein protein, bodylab multivitamin og fiskeolie.

 

De gange hvor min søde tand går helt amok spiser jeg min ynglings proteinbar – Questbar! De er helt fantastiske! Ingen sukker og begrænset mængder af kalorier i forhold til andre proteinbar – fås ved proteinland.dk. Mine ynglings er helt klart Double Chocolate Chunk, Chocolate Peanutbutter og S’mores.

 

Er det hårdt?

“Sulten kan nage så meget, at man har lyst til at spise alt!”

Vejen til scenen er uden tvivl ikke bare lige noget man gør! Det kræver vilje, styrke, lyst, tid og penge. Vejen til scenen er absolut ikke billig. Jeg tør slet ikke tænke på, hvor mange penge, jeg har brugt indtil videre, og hvad det samlede beløb til sidst render op på – hvert fald over 20.000 kr. Gennem hele processen møder man op- og nedture, både mentalt men også fysisk under træning. Træningen er fysisk hård, men det skal den være og jeg elsker, at presse mig selv og se forandringer. Det jeg synes har været det sværeste indtil videre er sulten. Det er rigtig svært at sætte sig ind i, hvis man ikke har prøvet det, men det eneste hjernen tænker på er: hvornår man skal spise næste gang(spiser med 2,5-2,5 times mellemrum). Sulten kan nage så meget, at man har lyst til at spise alt! Man skal også være indstillet på, at man altså ikke er helt ligesom andre. Når jeg er til noget med vennerne eller familien, har jeg altid en madtaske over skulder, da jeg ikke spiser det mad, som alle de andre gør. Både fordi at det typisk ikke er det sundeste mad, men mest af alt fordi det ikke er målt, vejet og beregnet(kalorier og makrotal). Det kan nogle gange være rigtig træls, da man ikke på sammen måde er en del af fællesskabet. Men hvis venner og familie støtter 100% op omkring målet, så gør det, det hele lettere. Min familie og venner har været helt fantastiske til at støtte op omkring mit mål og min drøm, og det er jeg mere end taknemmelig for. På trods af, at vejen til scenen er hård, er det også noget af det fedeste og mest lærerige, jeg har været igennem.

 

Efter scenenanne3

Jeg glæder mig selvfølgelig til at smage lidt på de søde sager efter scenen, men dette er blevet en livsstil for mig, som jeg aldrig ville slippe, og derfor vil jeg fortsætte med at træne og leve sund. Jeg kan ikke udelukke, at jeg stiller op igen – men det tager jeg til den tid. Første stop er NC om 3,5 måned, og det er mit første fokus!

 

Følg Anne’s vej til Newcomers i Bikini Fitness på Instagram og Facebook, hvor hun flere gange ugentligt ligger inspirerende og motiverende opslag op.

Flere formbilleder:

Skærmbillede 2015-05-24 kl. 00.52.05Skærmbillede 2015-05-21 kl. 17.53.38Skærmbillede 2015-05-24 kl. 00.43.48